Nyheter

2015-08-17
Ännu en Ny samarbetspartner – Champagnehuset!
Vi är väldigt stolta för vi har nu inlett ett samarbeta med Champagnehuset – små odlare stora champagner! Vi har fått ansvaret för att tillsammans med dem utveckla champagnemarknaden och företaget. Vi kommer huvudsakligen ansvara för försäljningen, utvecklingen och samarbetet till Restaurang, Grossister och Travel Retail.
Läs mer på www.champagnehuset.se
ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att göra
champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning.

En handfull små producenter som erbjöd god kvalitet till bra priser utgjorde det första sortimentet. Efter täta besök i regionen och mer och mer kontakter med odlarna delade de efter hand med sig med tips på andra små passionerade producenter som erbjöd stora champagner. Idag omfattar vårt utbud över 200 champagner från så gott som samtliga deldistrikt i Champagne som alla har sin egna karaktär, stil och smakupplevelse.

Vi erbjuder alltså dig hela den bredd som landskapet Champagne har att erbjuda i form av odlarchampagner av högsta klass, oavsett stil, druvsort eller årgång. Vi har dessutom försäkrat oss om tillgång till några av de få producenter som i sina källare gömmer gamla fantastiska årgångar av champagne – en unik skatt.

2015-08-17
Ny samarbetspartner – Mjödhamnen!
Vi vill stolt berätta att vi fått i uppdrag från Mjödhamnen att till restaurang i hela Sverige sälja deras fantastiska mjöd.
På deras hemsida kan ni läsa mer om deras visioner och deras produkter. www.mjodhamnen.se
Mjödhamnens vision är att etablera mjöd som ett naturligt inslag i svensk dryckeskultur. Mjödet ska ses som nordens självklara alternativ till vin, det ska uppfattas som en kvalitetsprodukt och något som alla restauranger med självaktning erbjuder i sina menyer. Basen för Mjödhamnen skall vara lokalproducerat mjöd från landets alla landskap kompletterat med central tillverkning och/eller import av mjöd och andra honungsbaserade drycker.

2015-08-02
Nya vinprovningar!
Nu är det dags igen! Nu finns det många nya vinprovningar upplagda under fliken Provningar. Ta chansen nu att kika på dem och boka in en kväll med högsta livsnjutningen för det är du väl värd!

2015-01-12
Nytt år med många nya härliga dryckesprovningar, utbildningar, utveckling och livsnjutning.
Vi har redan hunnit med något nytt – I fredags genomförde vi tillsammans med Happy Sushi ( http://www.happysushi.se ) en kväll för ett företag där de hade mousserande och champagneprovning, de lärde sig hur man kombinerar drycken tillsammans med sushi och fick dessutom göra sina egna. En mycket lyckad kväll!
Sedan har vi mycket på gång, nedan ett litet urval där ni kan gå in och kika på länkarna och boka in era stunder för livsnjutning.

Grythyttans Gästgivare gård – Champagnehelg 21-22 februari
Missa inte denna bubblande helg som ger dig både inspiration och kunskap om kanske världens godaste dryck. Lördagen den 21 februari gästas Grythyttans Gästgivaregård av vinkonsulenten Marcel Hårdmark. Läs mer nedan länk.
http://www.grythyttan.com/vistelser/champagnehelg/

Sahlströmsgården – Champagne- och Gourmetweekend 7-8 mars
Avnjut helgen hos Sahlströmsgården i underbar miljö i njutningens tecken. Lördag eftermiddag inleds med champagne och mousserande inprovning där Marcel Hårkmark och Rickard Ericsson guidar er genom vinets värld.. Läs mer nedan länk.
http://www.sahlstromsgarden.se/?page_id=1171

Malmö öl och whisky festival 13-14 mars
Varmt välkomna till denna underbara mässa. CreaVinum har fått äran att ta hand om och göra programmet för alla skolor och provningar samt se till att de genomförs på bästa sätt. Läs mer nedan länk.
http://www.mowfestival.se/provningar-skolor.html

Under fliken provningar här på vår hemsida ser ni också våra provningar som vi kommer genomföra under januari och februari här i Göteborg.

Skynda och boka era stunder för den extra livsnjutningen som ni är så väl värd!

2014-11-25
8 tisdagar på raken x 2 timmar har vi kört en öppen utbildning – Vin Service Merförsäljning – för personal från olika restauranger och tyvärr så är nu sista tillfället genomfört.
Detta sa en av våra deltagare:
”Klockrent! Fantastiskt! Kompetent! Roligt! Spot-on är ord jag tänker på nu när jag tänker på vin/service utbildningen jag gått i 8 v för Creavinum.
Har haft 8 kanon veckor med många goda skratt och fantastiskt mycket kunskap som flödat.
Detta borde alla som arbetar inom restaurangbranschen få gå.”
Varma hälsningar
Sofia Herlin
Lilla London

Vi kommer sakna er!
Vill du gå denna utbildning eller vet någon annan det kan vara bra för så hör av er. Vi kör igång efter nyår igen!

Saxå bruk
2014-10-29
Lucia och gourmetweekend på Saxå Bruk den 12-14 december 2014
Fira Luciahelgen i njutningens tecken med Rickard och Marcel samt med Carl Jan Granqvist som värd på Saxå Bruk.

Direkttåg i egen vagn, under resan bjuds champagneprovning.
Värdinna för denna gourmetweekend är Lena Reimertz-Thelén som välkomnar Er på plats i Göteborg. Champagneprovningen leds av Marcel Hårdmark och Rickard Ericsson, sommelierer och författare till boken – Nyfiken på Champagne!

På fredagen anländer Ni direkt till Grythyttan i egen chartrad förstaklassvagn. Efter installation på gästrummen, blir det buffémiddag i Gårdskapellet med lokala delikatesser, följt av en musikalisk surpris i herrgårdens Rosa Sal.

Lucia med sina tärnor kommer till oss på lördagsmorgonen. Carl Jan tar Er med på ett besök till Måltidens Hus, där vi bland annat tar del av Tore Wretmans unika kokbokssamling och tittar in i Gastronomiska Teatern. Lunch intages i Kantinen Hyttblecket. Åter på Saxå Herrgård kommer Carl Jan att kåsera om champagnens mystik. Kvällen inleds med skogsglögg på gården, om vädret så tillåter, därefter en femrätters middag med historisk accent. Kvällen avslutas med samvaro i Rosa Salen.

På söndagen, efter frukost, välsignas vi genom ett besök i Grythyttans rödmålade spånkyrka där Adventsgudstjänst äger rum. Därefter måltid på Grythyttans Gästgivaregård. Vår förstaklassvagn återvänder till Göteborg under sen eftermiddag, med på tåget finns våra värdar till Er tjänst.

Det skulle glädja Carl Jan Granqvist och oss att se Er på Luciahelgen hos Saxå Bruk!

ARRANGEMANGSFAKTA
Pris: 6500: – per person i dubbelrum,
enkelrumstillägg 1000:- för två nätter.
I priset ingår:
- Första klass tågresa tur och retur
Göteborg-Grythyttan
- Champagneprovning
- Buffémiddag på ankomstdagen
- Historisk Femrättersmiddag
med en touche av empir på Saxå Herrgård
- Julbord på Grythyttans Gästgivaregård
- Bricklunch på Måltidens Hus
- Två frukostar
- Två övernattningar i dubbelrum
- Transfer och alla transporter
- Musikalisk surpris
- Visning av Måltidens Hus
- Föreläsning av Carl Jan Granqvist
- Gudstjänstbesök i Grythyttans Kyrka
- Transfer och alla transporter
Drycker tillkommer.
Vid allergier vänligen meddela detta
vid bokningen.
Bokning och betalning sker på
(Viktigt att uppge kod: CreaVinum)
telefon 076-119 66 62
eller
bokning@saxabruk.com
eller
www.saxabruk.com

För detaljerat program maila till:
info@creavinum.com eller ring 0705083139

2014-10-23
Årets Svenska Måltidslitteratur!
Vi vann inte första priset men vi känner oss som vinnare att vi var utvalda till tävlingen – Årets Svenska Måltidslitteratur. Att få vara med på denna prisutdelning på Nordiska museet och mingla runt var väldigt bra för oss. Härligt att få så mycket bra återkoppling för boken som gör oss motiverad att redan nu börja skriva uppföljaren.

Missa inte att köpa ditt exemplar på någon av alla Akademibokhandlare i Sverige. Den finns också på http://www.adlibris.com och http://www.bokus.com.

Tack till er alla för ert stöd, det betyder verkligen mycket för oss!

Vin i Göteborg

2014-10-14
Vin i Göteborg!
Kom och besök CreaVinum Consultings monter under denna härliga Vin och Delikatessmässa i Valandhuset 14-15 november.
Där har ni chansen att köpa vår bok – Nyfiken på champagne! – signerad. En perfekt julklapp! Det är även vinprovningar under januari och februari. Dessa släpps till försäljning på denna mässa. Dessutom säljer vi gourmetweekenden i Saxå under mässan där vi svarar på alla frågor plus att ni har möjlighet att prova champagne i vår monter med härliga tryfflar från Grythyttans Gästgivaregård!
Varmt välkomna!

Utbildning på Restaurang HAK

2014-10-07
Utbildning på Restaurang HAK
Scandic gör en jättesatsning då de bygger en ny fantastisk restaurang i Scandic Europa. Nu på fredag är det invigning/opening party för inbjudna och på lördag slår de upp portarna för alla livsnjutare!
Det är en ära att vi kan berätta av vi fick hedersuppdraget att utbilda deras personal, i Sälj och Service samt Mat och Dryck. Allt för att gästerna ska få den absolut bästa upplevelsen under sitt besök på resturang HAK.
Utbildningen genomfördes en heldag i måndags så de är väl förberedda!
Missa inte att besöka denna underbara restaurang och mötesplats!
https://www.facebook.com/scandiceuropa

2014-09-22
Bokmässan i Göteborg 25-28 september!
Missa inte denna bokmässa, för i år står författarna från CreaVinum Consulting – Rickard Ericsson och Marcel Hårdmark – i Collana förlags monter och signerar sin kritikerrosade bok – Nyfiken på champagne! Boken som dessutom är nominerad till Årets Svenska Måltidslitteratur!
Varmt välkomna!

2014-08-29
Årets bästa present!
Vår bok – Nyfiken på champagne! – finns på alla Akademibokhandlare i hela Sverige och vi är väldigt glada och stolta över att vår bok är nominerad till Årets Svenska Måltidslitteratur.
När man läser kriterierna har man svårt att tro att det är sant att vi är nominerade men det är vi! Vårt allra ödmjukaste Tack:)
”Kriterier för juryns bedömning är att boken skall vara välskriven, ge skönhetsupplevelser, vara intresseväckande, ha nyhetsvärde, vara underhållande, vara pedagogisk, vara förståelig, vara vederhäftig, ha medveten layout samt ha god teknisk kvalitet.”
Vi är väldigt tacksamma till er alla som varit vårt stöd, vår feedback och som stöttat oss på något sätt i detta. Allt från er som köpt boken till våra nära och kära som funnits med hela vägen!
Tack och Skål:)
Er Rickard och Marcel
http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789197989855/partner/smakprov

2014-08-22
Kick-off Aktiv Matlagning
Igår genomförde vi ett mycket lyckat event så ska ni anordna en kick-off så hjälper vi gärna er. Referens har vi nedan;
”Tack Rickard och Marcel för en fantastisk vin och grillkväll. Ni gav oss en inspirerande kväll och guidade oss utomordentligt bra genom hela vår grillkväll. Kombinationen av teambuildning genom matlagning och vinprovning blev ett hellyckat arrangemang och vi på Mölndal Energi är så nöjda!”
/ Annika Malmberg – arrangör för Mölndal Energis kick-off augusti 2014

2014-08-04
Kommande vinprovningar
Kalendern med höstens vinprovningar är nu uppdaterad under fliken Provningar. Vi har en del nya spännande nyheter som du kan läsa mer om där. Boka gärna in en av de nya provningarna där vi nu bl.a. har en som heter ”Franska röda viner”. Missa inte detta!

2014-06-15
100 gångers jubileum!
Igår hade vi en Vin & Glassprovning och det var vår 100e vinprovning sedan starten av CreaVinum Consulting februari 2013. Det var ett härligt jubileum. Sammanlagt har vi haft 1977 deltagare på provningarna. Vi har njutit av varenda en och vi ser fram emot höstens provningar där vi kommer ha 2000 deltagares jubileum på vår första eller andra provning.
Passar på att önska er alla en underbar sommar!

2014-05-23
Scandic Hotel Crown Göteborg
Igår genomförde vi tredje och sista steget i vår utbildning på Scandic Crown och vi har redan fått feedback som vi är väldigt glada för;
”Marcel och Rickard är verkligen kompetenta och skickliga på att plocka fram det specifika behov det aktuella hotellet har och anpassar utbildningens alla tillfällen till de behoven. Samtliga tillfällen med killarna väcker inspiration och önskan att leverera en högre service, de understryker skyldigheten vi alla har att se den individuella gästen. Deras branscherfarenhet är gedigen och genom deras erfarenheten känner man en gemenskap som leder till att deras ord blir mer än bara ord, de är en av oss.”
Frida Jonson / Food & Beverage Manager skriver under på denna som en av deltagarna återkopplade med efter sista tillfället av tre då vi hos dem genomförde;
Ökad kompetens och lönsamhet samt nöjdare kunder – Sälj & Service och mat & vin i kombination.

2014-04-30
CreaVinum Consulting
Igår genomförda vi första steget av tre i en utbildning för Scandic Crowns restaurangpersonal.
Idag fick vi detta mail ifrån deras Food & Beverage Manager:

Hej,
Jag vill bara tack för igår!
Här kommer några citat från teamet:
”Så spännande och inspirerande”
” det ger verkligen ett intresse och längtan efter nästa tillfälle”
Ha en fin valborg J

Väldigt roligt att höra och vi älskar verkligen att genomföra sådana här utbildningar!
Detta är utbildningen som vi genomför på Scandic Crown;
”Ökad kompetens och lönsamhet samt nöjdare kunder – Sälj & Service och mat & vin i kombination”
Vi önskar alla en underbar valborg:)

2014-03-03
Vinnare på mässan Passion för mat!
Först vill vi tacka alla som kom och förgyllde vår monter på mässan Passion för mat. Det var mycket härliga möten med er och vi är väldigt stolta över den respons vi fick för vår bok – Nyfiken på champagne!
Rätt antal champagnekorkar i tävlingen var 88st.
1a pris – Valfri vinprovning för en person, värde 695sek.
2a pris – Vår bok Nyfiken på champagne, värde 225sek
När det var flera som hade samma antal bland de som var närmast så var det lottdragning.
Nedan namn på vinnarna:
Fredag
1a pris – Jonny Hagström
2a pris – Mika Mann
Lördag
1a pris Tommy Steiner
2a pris Kaj Niklasson
Grattis till er och återigen, tack till alla som kom och besökte vår monter!

2014-02-12
Boklansering!
Boka in fredagen den 28 februari och/eller lördagen den 1 mars i din kalender nu. Då är det äntligen dags för boklanseringen av vår kommande bok – Nyfiken på champagne! Vi kommer stå i Apertif & Avec delen på mässan Passion för mat ute i Eriksberg/Göteborg.
Bifogar länkar till ett smakprov av boken, till mässan och till förlaget där du kan köpa boken om du tyvärr inte kan komma till mässan.
Smakprov på boken:
http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789197989855/partner/smakprov
Passion för mat:
http://www.passionformat.se/
Beställa boken:
http://www.collanaforlag.se/butik/nyfiken-pa-champagne/

Julklappstips!
Vinprovningar, läs mer om alla provningar vi har under fliken provningar.
Presentkort att ge bort för kommande vinprovingar. Maila Övrigt>>
Boken ”Nyfiken på champagne”. Följ denna länka för beställning:
http://www.collanaforlag.se/butik/nyfiken-pa-champagne/

2013-12-18
Nu kan du beställa vår bok!
Förbeställ ditt egna exemplar nu, så kommer den levererad direkt från tryckeriet i februari.
Passa samtidigt på att beställa årets julklapp till dina nära och kära.
Printa ut bokomslaget i julklapp och förklara att de kommer vara först med att få boken.
Första upplagan levereras under februari:)
God Jul önskar vi från CreaVinum Consulting!
Rickard och Marcel
http://www.collanaforlag.se/butik/nyfiken-pa-champagne/
omslag

2013-11-15
Många härliga uppdrag har vi fått de senaste månaderna och ett av dem är Novotel i Göteborg. Där ska vi genomföra Sälj – Service – Dryckeskunskap med hela deras personal som jobbar stenhårt under 5 veckor då de har julbord. Nu på söndag är det första av två tillfällen som vi ska ha med deras personal. Läs gärna mer om deras julbord i denna länk.
http://www.novotel.se/sv/restaurang-bar/julbord

2013-11-06
Idag åker vi till Stockholm! Anledningen är att vi fått i uppdrag av en vinimportör att förbereda samt vara med att genomföra det företagets närvaro på Mitt Kök i Stockholm som pågår mellan 7-10 november. Vi är stolta och väldigt glada att få jobba med Winebee för det är en mycket intressant och ny vinimportör som redan fått in mycket bra viner. Läs gärna mer på www.winebee.se

2013-10-25
Det är med glädje och stolthet som vi kan berätta att vi fått ännu ett nytt spännande konsultuppdrag.
Det är nu klart att vi ska genomföra ett antal timmar som utbildare på Eductus i deras Serviceutbildning.
http://www.eductus.se/Härfinnsvi/Götaland/Göteborg/Serviceutbildning

2013-10-01
Vin – Merförsäljning – Service
Idag börjar vår öppna utbildning som genomförs vid 8 tillfällen/veckor x 2 timmar, där vi har deltagare från ett flertal av Göteborgs främsta restauranger. Utbildningens syfte är att ge deltagarna en grundläggande vinkunskap samtidigt som vi kommer lära oss hur vi kan sälja mer samtidigt som vi överträffar gästens förväntan. Vad är skillnaden mellan Service och Sälj? Är det någon skillnad?

En referenskommentar från en tidigare kursdeltagare;
Från början var jag ”rädd” för ordet sälj och var orolig för att vara påträngande.Nu har jag insett att gästen uppskattar tips och förslag.Vi har fått bättre självförtroende och vågar mer.Lisa Jonsson / Servitris på Restaurang Efessos

En referens på ovanstående är även Lisas chef;
”Ökad kompetens och lönsamhet samt nöjdare kunder” är en utbildning som verkligen lever upp till sitt namn. Vi ser det väldigt tydligt på vår personals självförtroende och kompetens, vår ökning på genomsnittsnotan och de positiva reaktionerna från våra gäster. Vi kommer fortsätta anlita CreaVinum Consulting och rekommenderar även er att göra det.
Stefan Balmér / Krögare Restaurang Efessos

2013-09-06
Nyförvärv till CreaVinum Consulting!
Det är med glädje och stolthet vi vill berätta för er att vi har fått klart med en stjärnköksmästare till vår kommande champagnebok!
Camilla Parkner som bl.a. jobbat som köksmästare på restaurang Basement (en stjärna i Guide Michelin Rouge) är den som ska hjälpa oss med receptdelen i boken där vi kommer ge er svaren på det ni funderar och vill veta om champagne!
Läs gärna mer om vårt senaste stjärnnyförvärv på hennes hemsida www.parkner.se

2013-09-01
Toscana – Jupiters blod och Champagneprovning steg 2
Nytt spännande tema på vinprovning med olika datum har vi nu lagt under fliken provningar.
Toscana – Jupiters blod är provningen där du får uppleva och lära dig mer om en region som folk kommer till från hela världen för att uppleva och för att njuta bl.a. av deras viner.
Nu är det också dags för nästa steg i den underbara Champagnevärlden, Champagneprovning steg 2.

2013-08-12
CreaVinum Consulting på Göteborgs Kulturkalas
Onsdagen den 14 augusti kl.16.00-18.00 och fredagen den 16 augusti kommer CreaVinum Consulting genomföra vinprovningar och vinföreläsningar på Kungstorget.
Onsdagen är det vinföreläsning om Vinets historia och Vad är vin samt en vinprovning med en försmak om våra vinprovningar Champagneprovning steg1 samt Vin och Grundsmaker i samspel.
Fredagen är det vinföreläsning om Sydafrika och en vinprovning med tema Årets Roséviner samt Nya världen vs. Gamla världen.
Varmt välkomna!

2013-04-25
Underbara sommarnyheter; prova SIA Glass senaste nyhet tillsammans med provningsledare både från CreaVinum och SIA Glass i SweaHofs vinarkiv!
Snart dags för sommarens mest annorlunda vinprovning, ”Vin och Glass”! På den kommer SIA Glass vara med som utbildare och provningsledare tillsammans med CreaVinum.
Lördagen den 11 maj och lördagen den 25 maj klockan 14.00-15.30 kommer CreaVinum och SIA Glass tillsammans genomföra denna spännande, goda och underbart somriga dessertvin- och glassprovning.
Platsen för dessa provningar kommer vara en fantastiskt trevlig lokal, Swea Hofs vinarkiv!
Pris 495 sek för 6 viner (söta och mousserande) och 3 olika smaker på glassen.
Dessutom kommer SIA Glass lansera ”Årets nyhet” på dessa provningar och vilken det är får du reda på när du kommer till vår provning;)
Vi har en del platser kvar så skynda dig att boka nu, för detta får du inte missa!
Ring 070 508 31 39 eller maila info@creavinum.com för din/dina bokningar.
Läs mer om denna provning under fliken, provningar. Där kan du se att vi även har två andra sommarteman som ni kan boka. ”Årets Roséviner” samt ”Vin och Grill”!

2013-04-12
Nya datum och teman för vinprovningar!
Gå in under fliken provningar för nu har vi uppdaterat den med 6 nya provningstillfällen under maj där vi har tre härligt sommriga teman. ”Årets Roséviner”, ”Vin och Grill” samt ”Vin och Glass”. Missa inte detta!

2013-03-25
Säsongspremiär av årets Rosér och Hotel Avalons uteservering!
Nu på torsdag (skärtorsdag) så är det premiär på Hotel Avalons uteservering och du som trogen CreaVinum gäst är nu erbjudan att komma på den och dessutom vara med på vår premiär av årets Roséprovning, nu för halva priset. Läs mer under fliken provningar.

2013-03-19
Gits Gård!
Det är med glädje och stolthet som vi idag kan berätta att även Gits Gård har beslutat sig för att använda CreaVinums tjänster!
En pärla som vi verkligen rekommenderar till dig/er.
Vi bifogar nedan länken till deras hemsida.
www.gitsgard.se

2013-03-06
Uppdaterad hemsida!
Idag har vi gjort om en del i texterna och lagt till foton från några event samt foton på Rickard och Marcel.
Kika runt och maila gärna feedback till Marknad>> Önskar en dag som får dig att le!